Uitnodiging marktconsultatie asbestsanering

donderdag 04 januari 2018 12:48

Vanaf 2024 is het asbestdakenverbod van kracht. Particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen mogen dan geen asbestdaken meer bezitten. Voor Hardenberg gaat het om 1,4 miljoen m2 verdeeld over 4.500 panden en voor Ommen 0,6 miljoen m2 verdeeld over 2.000 panden. Totaal gaat het om € 20 miljoen saneringskosten en € 60 miljoen vervangingskosten (nieuw dak). Een mooie kans voor lokale bedrijven.

Het Ondernemershuis voor het Vechtdal houdt samen met de gemeenten Ommen en Hardenberg op woensdag 17 januari 2018 een marktconsultatie. De marktconsulatie wordt van 15.30 tot 17.30 uur gehouden in het gemeentehuis van Hardenberg aan het Stephanuspark 1.

Tijdens deze consultatie wordt verkend wat de lokale bedrijven kunnen betekenen voor de eigenaren van een asbest dak. Ook wordt input gevraagd voor de aanpak van de gemeenten om de asbestdaken versneld te saneren.

Bedrijven die hierin een rol kunnen spelen, zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@ondernemershuisvechtdal.nl.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.