Sportverkiezing Ommen op woensdag 17 januari

vrijdag 12 januari 2018 14:40

Theater Carrousel staat op woensdag 17 januari 2018 in het teken van de sportverkiezing van de gemeente Ommen. Op deze avond wordt bekend gemaakt wie de sportvrouw, sportman, sportploeg en het sporttalent van het jaar zijn.

Naast de uitreiking van de prijzen zijn er verschillende sportdemonstraties te zien. Inwoners van de gemeente Ommen zijn van harte welkom bij de Sportverkiezingsavond. Vanaf 19.30 uur is de inloop en de zaal gaat open om 19.50 uur.

"Tot 1 januari konden inwoners  via de vernieuwde website stemmen op hun favoriete sporter en sportploeg. In totaal is bijna 1.000 keer gestemd. Dit laat zien dat de inwoners van Ommen heel betrokken zijn bij hun sporters. We hopen dan ook op een grote opkomst bij de spannende ontknoping tijdens het sportgala", aldus wethouder Ko Scheele. 

Genomineerde sporters
De volgende sporters en sportploegen zijn genomineerd, in alfabetische volgorde.

Sportploegen
Energy Gym jr. springselectie (turnen)
OVC’21 heren 1 (voetbal)
TTV Horsman mix (touwtrekken)

Sporttalenten
Mirthe de Lange (turnen)
Amy von Piekartz (dog frisbee)
Kyra Welink (turnen)

Sportvrouwen
Marije Dankelman (triathlon)
Chantal Hendriks (schaatsen)
Yvonne Meijer (atletiek)

Sportmannen
Nick Marsman (atletiek)
Hendrik Jan Schuttert (paardrijden)
Stefan Westenbroek (schaatsen)

Sportdemonstraties en prominenten
Ieder jaar reikenverschillende bekende sporters of prominenten de sportprijzen uit. Dit jaar zijn dat keeper Leon ter Wielen, trainer Popko Schuitema, burgemeester Hans Vroomen en sportwethouder Ko Scheele.

Tussen de uitreikingen door zijn er sportdemonstraties van Amy von Piekartz met dog frisbee en het acrogymteam van Energy Ommen. De avond wordt gepresenteerd door Henk Borgmeijer, bekend in atletiekland als commentator bij vele wedstrijden in de regio. 

Iedereen is welkom
Sportliefhebbers en belangstellenden zijn woensdag 17 januari vanaf 19.30 uur van harte welkom in theater Carrousel in Ommen om de ontknoping live mee te maken. De zaal gaat open om 19.50 uur en de verkiezingsavond start om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.