Prijzen sportverkiezing Ommen uitgereikt

vrijdag 19 januari 2018 09:44

Schaatser Stefan Westenbroek is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in de gemeente Ommen. Dat gebeurde woensdagavond 17 januari tijdens de uitreiking van de prijzen voor de Sportverkiezing 2017. In theater Carrousel ging de titel voor Sportvrouw van het jaar opnieuw naar atlete Yvonne Meijer.

Vorig jaar viel Westenbroek voor het eerst in de prijzen tijdens de sportverkiezing van de gemeente Ommen. Toen werd de schaatser nog uitgeroepen tot sporttalent. Die uitverkiezing maakte hij dit jaar met onder meer een Europese jeugdtitel en een aantal Nederlandse titels meer dan weer.

Het leverde hem woensdagavond 17 januari zijn eerste titel als Sportman van het Jaar op. Hij kreeg in theater Carrousel de prijs uitgereikt uit handen van Leon ter Wielen. Sportvrouw van het Jaar werd voor de tweede keer op rij atlete Yvonne Meijer. Zij won in 2017 tijdens het Nederlands kampioenschap masters maar liefst drie nationale titels. Meijer kreeg haar onderscheiding ditmaal uitgereikt door Carla Mastenbroek.

Sportdemonstraties
Mirthe de Lange werd de opvolgster van Westenbroek als Sporttalent van het Jaar. De turnster van Energy Ommen won vorig jaar op het onderdeel Minitrampoline Pegasus onder meer de titel tijdens het NK Springen B. Door die prestaties ontving zij woensdag uit handen van de nieuwe burgemeester Hans Vroomen haar onderscheiding. De prijs voor de Sportploeg van het Jaar ging voor de tweede keer naar Energy Ommen. In 2015 won deze club de titel ook al. Afgelopen woensdag werd de prijs uitgereikt aan het juniorenteam van Energy Ommen.

De junioren, met onder meer Mirthe de Lange en Kyra Welink (eveneens genomineerd als Sporttalent van het Jaar), werden Nederlands kampioen op de onderdelen Minitrampoline, Minitrampoline Tafel en Plank Pegasus. De prijs voor de turnsters werd uitgereikt door Popko Schuitema. Naast de uitreiking van de prijzen waren er tijdens de uitreiking van de prijzen voor de Sportverkiezing 2017 verschillende sportdemonstraties te zien.

Video's van alle genomineerden zijn te bekijken op het YouTube-kanaal van de gemeente Ommen.

Einduitslag

Sportman van het Jaar
1. Stefan Westenbroek (schaatsen)
2. Nick Marsman (atletiek)
3. Hendrik Jan Schuttert (paardrijden)

Sportvrouw van het Jaar
1. Yvonne Meijer (atletiek)
2. Marije Dankelman (triathlon)
3. Chantal Hendriks (schaatsen)

Sportploeg van het Jaar
1. Energy Gym jr. springselectie (turnen)
2. TTV Horsman mix (touwtrekken)
3. OVC’21 heren 1 (voetbal)

Sporttalent van het Jaar
1. Mirthe de Lange (turnen)
2. Amy von Piekartz (dog frisbee)
3. Kyra Welink (turnen)

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.