Schotse hooglanders beheren bos in Arriën

donderdag 30 november 2017 12:10

Schotse hooglanders beheren sinds augustus het bosgebied in Arriën. De zes runderen eten op de open plekken in het bos jonge boompjes als de Amerikaanse vogelkers. Door de begrazing zorgen zij voor dat de open plekken in het bos met struikheide behouden blijven.

Staatsbosbeheer en de gemeente Ommen zijn een aantal jaar begonnen om plannen te maken om een deel van het bos natuurlijker te beheren. Samen met andere partijen, zoals Plaatselijk Belang Arriën is besloten te streven naar een half-open heidegebied. De Schotse hooglanders zijn zeer geschikt hiervoor te zorgen. 


Het bos in Arriën waar de runderen grazen is omheind. Wandelaars kunnen het bos bezoeken via de klaphekken vanaf de onverharde Middenweg en de Achteresweg. Als u het bos bezoekt vragen wij u dit zonder hond of vervoermiddel te doen en op de paden te blijven. Ook vragen wij u afstand te bewaren en de dieren niet te aaien of te voeren.

De Schotse hooglanders zijn zelfstandige dieren die weinig zorg nodig hebben en een vriendelijk karakter hebben. Ze zijn nieuwsgierig, maar kunnen zich ook goed verstoppen. De vacht van de runderen bestaat uit lang haar, waardoor ze ook in de winter buiten kunnen blijven.  

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.